Skip to content

Tarinamme

Maahantuontia Indonesiasta jo vuodesta 2000. Käsityönä tehtyjä puisia huonekaluja. Kunnostettuja vintage-tuotteita. Sisustus- ja lahjatavaroita.

Singaporessa perheensä kanssa 1990-luvun lopulla asunut Sasu rakastui tiikkipuuhun materiaalina, osti kontillisen lasten tiikkihuonekaluja ja perusti yrityksen kun kontti lähti kohti Suomea. Tästä alkoi Sasu's Playhouse tarina vuonna 2000.

Sasu's Playhouse on nyt Sasu's

24 vuotta myöhemmin, toukokuusta 2024 lähtien, Sasu's Playhouse tarina saa jatkoa Sasu's brändinimen alla ja uudella kokoonpanolla.

Sasun pitkäaikainen haave asua talvet Italiassa toteutuu ja yrityksen vetovastuussa jatkaa Katja Kantola. Sasu jatkaa tiikkihuonekalumalliston kehittämistä ja suuntaa jatkossakin Indonesiaan etsimään vintage-tuotteita. Vankkaa sisustussuunnittelun osaamista ja näkemystä tiimiin tuo sisustussuunnittelija Hanna Chaker.

Omaa maahantuontia Indonesiasta ilman välikäsiä jo 24 vuotta

Meille on ollut alusta saakka hyvin tärkeää tietää missä meidän oma mallistomme tuotteet tehdään, kuka ne tekee ja minkälaisissa olosuhteissa.

Olemme aina käyneet paikan päällä työpajoilla ja tehtaissa, joissa huonekalumme valmistetaan.

Tuomme myös vanhoja kunnostettuja huonekaluja ja indonesialaisia käyttöesineitä Suomeen. Lähtömaassa näitä ei arvosteta niin paljon, että niitä kunnostettaisiin paikallisille. Onneksemme käsityötaidot ja puusepän ammatti ovat vielä kulttuuriperimässä, joten entisöijiä löytyy tekemään näistä tuotteista taas käyttökelpoisia. Haluamme tukea tämän käsityöperinteen säilymistä ja aloitammekin syksyllä 2024 koulutusprojektin paikallisen yhteistyökumppanien kanssa.

Tunnustusta Indonesian valtiolta

Sasu's Playhouse sai vuonna 2021 kunniamaininnan, Primaduta Award, Indonesian hallitukselta. Tämä tunnustus annetaan yrityksille, jotka ovat edistäneet Indonesian taloudellista kasvua ja kehitystä. Tunnuksessa mainitaan erityisesti Sasu's Playhouse panostus design-huonekalujen valmistamisen kouluttuksessa.

Kunniamaininta on annettu kahdesti suomalaiselle yritykselle. Paulig Group sai tämän saman kunniamaininnan vuonna 2016.

Jokainen maahantuotu tavara täyttää FLEGT-luvan kriteerit

Euroopan unioni aloitti vuonna 2003 toimintaohjelman laittomien hakkuiden ja laittoman puuperäisten tuotteiden kaupan torjumiseksi. Toimintaohjelman nimi on EU FLEGT Action Plan. Ohjelmalla on useita työkaluja, joista kaksi merkittävää ovat EUTR (puutavara-asetus) ja FLEGT-lupajärjestelmä (Forest Law Enforcement, Governance and Trade -licence).

Indonesia, josta me maahantuomme tiikkituotteita, edellyttää FLEGT-lupalisenssiä jokaiselle rahdille.

Luvalla varmistetaan, että kyseiset tuotteet ovat laillisesti tuotettuja. 

Lupa myönnetään tavaraeräkohtaisesti vientiyhtiölle ja lupa liitetään mukaan muihin vienti- ja tullausasiakirjoihin. Tuotteet, joilla on FLEGT-lupa, täyttävät EU:n puutavara-asetuksen vaatimukset. Järjestelmän tarkoituksena on torjua laittomia hakkuita ja laitonta puuperäisten tuotteiden kauppaa VPA-maissa. Järjestelmä tähtää myös sopimusmaan metsähallinnon ja kestävän kehityksen edistämiseen.

Ruokavirasto tarkastaa Suomen kautta unioniin tuotavien FLEGT-tuotteiden luvat ennen erän tullausta ja laskemista vapaaseen liikkeeseen.

 

Cart

Your cart is currently empty.

Start Shopping

Select options