Tärkeää tietää kierrätystiikistä

Käyttämämme kierrätyspuu saadaan vanhoista indonesialaisista taloista kun niitä puretaan tiilitalojen tieltä. Talomateriaalina tiikki on ollut vuosisatojen ajan todella hieno ja kestävä materiaali, joka kestää paahtavan auringon ja suuren ilmankosteuden eikä ole tuholaisten mieleen.

Johtuen puun alkuperästä sekä käsityöstä, kierrätystiikistä valmistetut huonekalut ovat uniikkeja yksilöitä.

Puun väri, pinta ja mitat

Ilmankosteuden vaihtelusta johtuen puun eläminen on tiikkipuusta valmistetun huonekalun ominaisuus, aivan kuten minkä tahansa massiivipuusta valmistetun huonekalun. Puuhun voi siis tulla hyvin ohuita halkeamia, jotka eivät haittaa käyttöä mitenkään.

Kierrrätystiikistä valmistetut huonekalut eivät ole sileitä kuten lastulevystä valmistetut huonekalut. Rustiikkisuus kuuluu näihin huonekaluihin aivan olennaisesti.

Pintakäsittelemättömän puun väri vaihtelee..

Käsityöstä johtuen tuotteiden mitat voivat olla jopa 10mm suurempia tai pienempiä kuin tuotekuvauksessa.

Eilisen seinä, huomisen huonekalu

Pöytälevyissä sekä senkkien, tv-tasojen ja lipastojen kansissa voi myös olla puupaikka, joka meidän mielestämme tekee näistä huonekaluista hauskoja ja omaleimaisia - paikkakohtaa katsoessa voi arvuutella onko huonekalussa käytetty ehkä kattopalkkia, jossa on ollut läpivienti, vai kenties lattialankkua, johon on tehty reikä vesiputkelle. Puupaikkaa tuskin huomaa kaukaa katsottaessa niin kauniisti taitavat puuseppämme osaavat ne tehdä. Eikä paikkaa tunne sormilla ollenkaan.