Kierrätystiikin ominaisuudet ja käsittelyohjeet

 

Käsittelemättömän tiikin vahaaminen tai öljyäminen

Toimitamme huonekalut joko käsittelemättöminä tai mustaksi maalattuina. 

Kierrätystiikki on erittäin kova, tiivis ja öljyinen puu, joka itsessään ei ime helposti mitään. Suosittelemme kuitenkin sellaisten pintojen vahaamista, jotka ovat alttiina juoma-tai ruokatahroille. 

Väritön vaha (esim Osmocolor kirkas vaha) on hyvä suoja ja sitä tarvitaan tuotteen pintaan vain todella ohut kerros. Suosittelemme tekemään käsittelyn hyvälaatuisella siveltimellä ja puuvillarätillä. Rätillä kannattaa pyyhkäistä ylimääräistä vahaa pois samalla, kun työskentee siveltimellä. Jos vahaa jostain syystä tulee laitettua liikaa, niin sitä voi hioa pois, kun vaha on kunnolla kuivunut.

Voit myös sävyttää tiikkiä jos haluat muuttaa sen väriä. Kokeile värillistä vahaa kuitenkin ensin huomaamattomaan paikkaa kuten pöydän alapintaan tai kaapin taakse niin näet millaiseksi lopullinen väri muodostuu. Sama pätee tässä kuin värittömässä vahassa eli käsittele todella ohuella kerroksella. On aina helpompi lisätä kerroksia, jos haluat vahvistaa väriä, kuin hioa sitä pois.

Tiikkiöljy käy hyvin käsittelyaineeksi erityisesti jos pidät huonekaluasi ulkona. Tässä kannattaa kuitenkin tiedostaa, että öljy tummentaa tiikin väriä huomattavasti. Kiinanpuuöljy toimii myös loistavasti ulkona pidettäviin kalusteisiin, mutta tummentaa myös jonkin verran.

Muista käsitellä aina puhdasta ja kuivaa pintaa!

Öljyämistä tai vahaamista ei tarvitse uusia jatkuvasti. Huomaat kyllä kun pinta kaipaa uutta vahausta tai öljyämistä. Uudelleenkäsittelyn tarve riippuu aika paljon missä kalustettasi pidät ja missä tarkoituksessa se on. Ulkona pidettäessä tiikki harmaantuu kauniisti, mutta se ei missään nimessä tarkoita, että se olisi menossa pilalle. Jos haluat palauttaa kaunista tiikin luonnollista väriä niin hio kevyesti hiomapaperilla ja öljyä uudestaan.

Öljy tummentaa tiikkiä, käytä väritöntä vahaa jos haluat säilyttää tiikin vaalean sävyn.

Tiikki soveltuu myös ulkokäyttöön.

 

Kaikki tiikkikalusteemme ovat massiivipuuta, mukaan lukien kaappien takalevyt ja sisäosat.

 

Tiikkipuu kestää myös ulkokäyttöä ja voit myös sävyttää sitä haluamaasi suuntaan. 

Se kuuluu myös Flegt- ympäristösopimuksen piiriin eli jokaiselle kontillemme haetaan erikseen tämä ympäristölupa.Klassinen lankkupöytä sisä- ja ulkokäyttöön.

 

  Nauti kauniista ja ekologisesta kierrätystiikkisestä huonekalustasi.